İstanbul’da Gezilecek Yerler

by İSTANBUL'DA GEZ !
istanbuldagez

İstanbul’da gezilecek yerler

İstanbul‘da neler yapsak acaba diye Google amcaya sık danışanlardan mısınız? Öyleyse bu haber sizi yakından ilgilendiriyor !

İstanbul’da Gez diye başladığımız yayın hayatımızda hep bir yerlerden bahsettik durduk. Ancak, biliyorum ki bir çoğunuz yazıları okurken “İstanbul’da gezilecek yerleri bir arada görmek ne kadar da zor!” veya “Koca şehri kaç günde gezeriz acaba?” dediğiniz duyar gibiyim. İşte bu yüzden bir potpori yapalım ve İstanbul’da gezilecek yerleri birkaç rota içinde toplayalım istedim. Böylece hem zamanı daha ekonomik kullanabileceğiz hem de İstanbul’da gezilecek yerleri göremedik diyenlerden olmayacağız. 🙂

İstanbul‘da Gezmek bizim işimiz dedik ve sizlerin İstanbul’u ekonomik, kolay ve keyifli bir şekilde gezmeniz amacıyla bir kaç günlük İstanbul’da Gez rotaları çizdik. Bu rotalar sayesinde İstanbul‘da ne yapsanız büyük keyif alacaksınız, siz sadece tarzınızı seçin ve uygulayın…

İstanbul’da gezilecek yerler rotalarını okumadan önce bir uyarıda daha bulunmak istiyorum. 2. ve 4. rota güzergahları oldukça zengin içerikleri bulunan ve tercihleri yaparken çok zorlanılacak iki farklı rota ve aslında boğazın karşılıklı iki yakası. Bu yüzden 2. ve 4. rotaları gezmek fazla zaman alacağı için iki ayrı güne bile bölünebilir. 🙂

Hangi rotayı seçerseniz seçin umarım İstanbul’un tadını çıkarttığınız ve mutlu olduğunuz gezi günleri olur.

istanbul bayram planı

İstanbul

Rota 1

İstanbul’da gezmeye Tarihi Yarımadadan başlamak güzel olmaz mıydı ? Tarihi Yarımadanın kalbi Ayasofya ve Sultanahmet. Bu çevrede kalmak isteyenler için tarihi yarımadada keşfedilecek, İstanbul’da gezilecek bir çok tarihi yapı, müze ve cami var. Bol bol fotoğraf çekebileceğiniz harika bir rota.
Yok ben şöyle güzel bir gezintiyle, Sultanahmet, Gülhane, Sirkeci, Süleymaniye, Eminönü, Galata Köprüsü üzerinden, Karaköy, Galata Kulesi ve Taksim’e doğru çıkmak istiyorum diyenler de fena bir seçim yapmış sayılmaz. Bu güzergah da oldukça keyifli manzaralar içeriyor.
Bu rotanın unutulmaz lezzetleri ise Karaköy’de Güllüoğlu, Süleymaniye’de “Tarihi Kuru Fasulyeci Ali Baba”, Eminönü‘nde ise Saray Muhallebicisi ve Ali Muhiddin Hacı Bekir lezzetli birer durak olabilir…
Taksim-İstiklal Caddesinde de bir çok alışveriş ve yemek seçeneği mevcut. Aynı zamanda İstiklal caddesindeki kiliseler de gün içinde ziyaret edilebilir.

istanbulda bayram planı

Suada – Emirgan Korusu – Rumeli Hisarı – Bebek Badem Ezme

Rota 2

İstanbul’da gezmeye Beşiktaş’tan Sarıyer’e doğru yola çıkalım. Bisiklet, yürümek istemeyenler için iyi bir alternatif olabilir.
Bu güzergahta, Ortaköy’e gelirken tarih kokan bir manzara eşliğinde Ortaköy’e ulaşabilirsiniz. Ortaköy Meydanında da sizi İstanbul ile ilgili en çok karşılaştığını fotoğraf karesi karşılayacak; tarihi Büyük Mecidiye Camisi, Martılar ve Harika bir Boğaz Manzarası.
Ortaköy Meydanın en ünlü ev sahipleri; El emekleriyle yapılan takılarını satan emektarlar, Kumpirci ve Waffle satıcıları. Buradaki kahvelerde de keyifli zaman geçirilebilir. 
İstanbul’da gezmeye Sarıyer’e doğru devam etmek isterseniz, Kuruçeşme’den geçerken Aşşk Kahve ilk tercihim ancak, Suada ve Huqqa gece-gündüz uğramak için alternatif mekanlar arasında.
Yola devam edecek olursak, Arnavutköy ve Bebek sahilini geçiyoruz sırasıyla. Arnavutköy’de İBB Sosyal Tesisleri ve Balık Restoranları ilginizi çeken mekanlardan olabilir.
Bebek sahilinde ise çeşit gerçekten çok fazla;  Lucca, Baylan Pastanesi, Cremeria Milano Starbucks, Ab’bas Waffle ve Tarihi Bebek Badem Ezmecisi lezzetli duraklar olacaktır. Bu arada Bebek Parkında takılmak isteyenleri de güzel bir manzara bekleyecek…
İstanbul’da gezmeye devam ediyoruz, Bebek sahilini bitirdiğimizde solumuzda İstanbul‘un en güzel yapılarından Rumeli Hisarını (Hisar aynı zamanda müzedir ve gezebilirsiniz) , sağınızda ise enfes Boğaz Manzarasının keyfini çıkartabilirsiniz. Rumeli Hisarında da Seyir Terrace, Nar Cafe, Lokma Cafe gibi bir çok güzel mekanda vakit geçirmek ve güzel bir şeyler yemek mümkün.
Aynı güzergah üzerinde yaklaşık 1 km ileride Emirgan’da Sakıp Sabancı Müzesi, Emirgan Korusu ve Emirgan Sütiş gibi alternatiflerde keyfinize göre zaman geçirebilirsiniz.

Büyükada

Büyükada

Rota 3

İstanbul’da gezmek için Anadolu Yakasında bir rota çizemez miyim diyenler için Rota 3’ü İstanbul sevenlere sunuyorum.
Anadolu Yakasında gezilecek yerler arasında da güzel bir kaç alternatif var tabii ki. Benim ilk tercihim Adalar.
Adalar kocaman bir gün geçirmek isteyenler için alternatiflerle dolu. Fayton turları, Bisiklet turları yanı sıra Yörük Ali, Yada Beach gibi plajlarda serinlemek, Aya Yorgi’ye çıkmak, Rengarenk Külahlarda Büyükada Dondurması yemek, Büyükada Lokmasının tadına bakmak, Balık restoranlarında lezzetli deniz mahsullerinin tadını çıkartmak gibi bir çok alternatif var.
Adalar ziyaretinde Heybeliada, Burgazada, Kınalı ve Sedef gibi diğer adalarda da Yeşil ve Maviyi bir arada yaşamak hayır denmeyecek alternatifler arasında.

rota 4

Kız Kulesi – Kanlıca – Anadolu Hisarı

Rota 4

İstanbul Anadolu Yakasında gezilecek yerlerde diğer rota ise Üsküdar’dan başlıyor. Üsküdar, zaten başlı başına bir çok tarihi yapısı ve özellikle camileriyle günün büyük kısmını alabilecek potansiyele sahip.
Üsküdar Sahilinde Kız Kulesi sadece Anadolu Yakasının değil İstanbul’un en iyi duraklarından biri. Üsküdar sahilinden devam edecek olursak en yakın durak Fethi Paşa Korusu ve İBB Paşalimanı Sosyal Tesisleri.
İBB Paşalimanı Sosyal Tesisleri Manzarası ile Boğazın serin sularına dokunacak gibi hissedeceğiniz güzel bir mekan. Fethi Paşa Korusu ise aynı manzaraya daha yüksekten farklı bir açıdan bakmak ve aynı zamanda yemyeşil koru içinde zaman geçirme avantajını sağlıyor.
Üsküdar‘dan Beykoz istikametine doğru giderken, Beylerbeyi Sarayı, Nakkaş, Şirin bir semt olan Çengelköy (burada Aya Yorgi Kilisesi de ziyaret edilebilecek alternatifler arasında.), Kuleli Askeri Lisesi  (burası da Boğazın serin sularıyla iç içe olabileceğiniz bir yer), Küçüksu Kasrı, Anadolu Hisarı görmeye değecek yerler.
Yine Anadolu Hisarına gelirken Sabancı Öğretmen Evi de manzarası ile güzel bir mola verilebilecek bir mekan.
Anadolu Hisarından sonra Lacivert Restoran güzel bir yemek molası için çok uygun ve nezih bir mekan. Mihrabat Korusu da aynı yol üzerinde İBB Sosyal Tesisi olarak Fethi Paşa Korusu gibi Boğaz Manzarası ve yeşillikler içinde bir alternatif. Bu arada Mihrabat Korusundan az ilerde İstanbul’un ünlü Kanlıca Yoğurdu’nun tadına bakma şansını da buluyorsunuz. Kanlıca’da da manzara ve yoğurt ikilisi şeker tadında bir gün için ideal.
Kanlıca’dan yolumuza devam edecek olursak Hz.. Yuşa Tepesine çıkıp İstanbul‘un Karadeniz ve Marmara sularını aynı karede görmek de mümkün olacaktır. Yine Anadolu Kavağı ve Yoros Kalesi de bu güzergah üzerinde tercihleriniz arasında yer alabilir.

istanbul haliç aktiviteleri

Haliç – Miniatürk

Rota 5

İstanbul‘un Haliç Kıyısı ve çevresi de görülmeye değer ve eğlenceli aktiviteleri ile de ayrı bir rota olarak seçtiklerim arasında.
Eyüp Sultan Camisinde başlayan rotamız hemen Eyüp sırtlarındaki enfes manzarası ile Pierre Loti Tepesi ile devam ediyor. Pierre Loti‘ye teleferikle kolayca ulaşabilirsiniz.
Yine aynı bölgede fakat aracı olmayanlar için ters sayılabilecek güzergahlarda olan Vialand ve  MiniaTürk gezilip görülmesi gereken önemli yerlerden. MiniaTürk’te rotalarımız içindeki bazı yerlerin minyatürünü görmek de mümkün olacaktır 🙂 Vialand ise her yaştan insanın Eğlence, Alışveriş, Yemek gibi bir çok ihtiyacını karşılayabilecek Türkiye’nin en büyük Tema Parkı.

Ağva

Ağva

Serbest Rota 🙂 

İstanbul’da gezilecek yerler rotalarının dışında kısaca İstanbul’da Rota dahiline almak yerine sizlere sadece birer alternatif olarak sunmak istediğim ve hemen hemen aynı özelliklere sahip bir kaç yerden bahsetmek istiyorum.
Şile, Ağva, Riva Anadolu Yakasında gezilecek yerler. Şehrin beton yığınlarından uzakta, yeşil ve maviyle iç içe zaman geçirebileceğiniz, denize girip serinleyeceğiniz, yeşil alanlarında piknik yapabileceğiniz şirin ve güzel sayfiye yerleri.
Silivri ve Kilyos ise Avrupa Yakasında gezilecek yerler. Şehre yakın ve deniz tatili yapabileceğiniz yerler. Özellikle Kilyos’ta bir çok plajda keyifli zaman geçirerek güneşlenebilir ve denizin tadını çıkartabilirsiniz. Yine Kilyos’ta çadır kamplarının da olduğunu belirtmek istiyorum.

5. rotamız coğrafyanın azizliğinden biraz yorucu olabilecek bir alternatif olsa da, hangisini seçerseniz seçin, pişman olmayacağınızı düşündüğüm 5 farklı rotayı ve alternatif tatil seçeneklerini seçmeye çalıştım sizler için.

Keyifli gezintiler…

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Yazı Hakkındaki Düşüncelerinizi Paylaşır mısınız ?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.